Elbilen Chevrolet Bolt ny konkurrent med Tesla

General Motors kommer att på allvar konkurrera med Tesla i och med elbilen Chevrolet Bolt som börjar säljas senare i år. Bolt kommer att massproduceras till skillnad från Teslas bilar som beställs innan de produceras. Priset är dessutom lägre.

Text: Mikael Höglind

Financial Times skriver att Chevrolet Bolt ska kosta runt 320,000 kronor före miljöpremier.

Tesla Model 3 kommer att landa på ett par tusen dollar högre pris. Dessutom kommer Bolt att klara 38 mil på en laddning vilket lär vara längre än för en Tesla Model 3.

General Motors europeiska version av Bolt kommer att bli en Opel med namnet Ampera-E, skriver DI. Bilen premiärvisas vid bilsalongen i Paris det kommande månadsskiftet september-oktober.

Dagens Industri skriver också att Tesla fått säljmotgångar i USA. Efter att Tesla Motors fick avslag i Missouri förra veckan har även delstaten Michigan valt att sätta stopp för Teslas möjlighet till direktförsäljning eftersom Teslas affärsmodell för direktförsäljning ansågs vara olaglig enligt Michigans lagar.

Tesla Motors får inte agera både som tillverkare och återförsäljare enligt den slutgiltiga domen, skriver The Detroit News. Tesla måste kämpa i delstat för delstat för att få licens, skriver DI.

Text: Mikael Höglind