Israeliska industri- och handelsministeriet tog fram PR-app för clean tech

Isralisk clean tech appIsraeliska ”Industry, Trade and Labor Ministry” har ett nationellt clean tech-program som tagit fram en app ”CleanTech in the making” som ska visa världen israeliska innovationer inom clean tech medan de utvecklas, från utveckling till tillämpning.

Syftet är att i ett tidigt skede locka in investerare. Appen kan även användas av företagen som utvecklar teknik som ett marknadsverktyg, skriver YNET.com.

En annan app heter ”Mapped in Israel” och den har hittills inkluderat över 900 israeliska företag varav de flesta arbetar inom clean tech-segmentet.

Det var viktigt att illustrera hur Israel är ett riktigt startup-land.

”It was important to me to illustrate how Israel is a real start-up nation. It will help investors see what their next investment could be, not just read about it”, säger Ben Lang, den unga utvecklare som fram appen.

Mikael Höglind